HirePort: Ons 'Waarom?'

bijgewerkt op 10 mei 2022

Nadat we ruim vier jaar geleden in de wereld van recruitmentsoftware zijn gedoken, willen we bij HirePort een revolutie teweegbrengen in de manier waarop bedrijven en recruiters samenwerken om de beste kandidaten te krijgen. Talent hoef je niet te missen.

Talent is schaars en de arbeidsmarkt is krap. Maar waar moet je beginnen? Wie moet je vertrouwen? En wie kan op schaal produceren? Ons platform richt zich erop om IT-recruiters en bedrijven die tech-talent willen inhuren een plek te bieden waar ze gemakkelijk met elkaar kunnen samenwerken. Organisaties van elke omvang helpen – ons doel is om de pijn bij externe werving weg te nemen.

 

Een nieuwe manier

Uit onze ervaringen als recruiters en in recruitmentfuncties binnen bedrijven begrijpen we hoe moeilijk het is om mensen aan te werven. Het hebben van voldoende goede kandidaten, vooral in de IT, is een strijd waarmee beide kanten van de tafel worstelen.

Vanwege een tekort aan talent zou de verleiding voor sommige recruiters kunnen bestaan om mensen aan te moedigen functies te verkennen waarin ze niet geïnteresseerd zijn. Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven meerdere wervingsbureaus tegelijk hebben gerund, zodat ze uit een bredere pool kunnen putten. Dat is het ergste scenario voor iedereen; omdat je het grootste deel van de talentenpool misloopt.

We wilden de dingen anders doen en daarom hebben we ons eigen platform gecreëerd dat recruiters en kandidaten onderzoekt en bedrijven het comfort geeft te weten dat ze alleen worden voorgesteld aan mensen die het werk kunnen doen.

Er zijn een heleboel briljante recruiters die goede klanten in hun boeken hebben, die moeite hebben om gezien te worden door groeiende bedrijven. Deze bedrijven hebben een bepaald aantal kandidaten nodig om aan hun wervingsbehoeften te voldoen, en heel vaak kunnen solo-recruiters dat soort verkeer niet genereren.

Voor bedrijven is het een uitputtend proces om meer dan een handjevol recruiters aan te sturen, en op dit moment besteden ze alleen maar tijd en geld om het aantal kandidaten te krijgen dat ze nodig hebben.

De waarheid is dat u, of u nu rekruteert of een recruiter bent, een oplossing wilt die u veilig en snel van A naar B brengt. We verbinden de beste bedrijven en recruiters, op basis van kwaliteit en niet op grootte, en doen dit op een manier die kan worden geschaald voor bedrijven van welke aard dan ook.

 

Technisch perspectief

Hoewel deelname aan HirePort gratis is voor recruiters, screenen we ze vooraf grondig. We willen weten dat zij de kwaliteit en consistentie kunnen bieden die de bedrijven waarmee we werken nodig hebben en willen hun rekruteringsambities op het platform begrijpen. Het doorlichtingsproces is normaal gesproken een interview van een uur waarin we ervoor zorgen dat ze aan de eisen voldoen. De recruiters die hier doorheen komen, zijn de supersterren waarmee bedrijven zouden moeten willen werken. Met Hireport kunt u profiteren van echte inkoopkracht – met een leger aan hoogwaardige recruiters ter beschikking.

Bij het samenstellen van een vacatureoverzicht maakt ons platform gebruik van 52 afzonderlijke datapunten. Dit werkt in ieders voordeel: het zorgt ervoor dat bedrijven de meest geschikte kandidaten krijgen en geeft de kandidaat de beste kans om te werken met bedrijven waar ze gepassioneerd over zijn.

Onze recruiters worden prestatiegemonitord en de gegevens worden beschikbaar gesteld aan bedrijven die geïnteresseerd zijn om ze te gebruiken – bijvoorbeeld een aantal succesvolle plaatsingen dit jaar in een bepaalde salarisschaal. Die gegevens worden vervolgens samengevoegd, waardoor bedrijven marktgegevens kunnen benchmarken.

Het is onze taak om de bedrijven die mensen aanwerven te begrijpen en hen toegang te geven tot de juiste recruiters. Ons platform helpt rekruteringsmanagers de beste matches te filteren, zodat ze alleen in contact komen met recruiters die de juiste kandidaat voorstellen.

Over het geheel genomen biedt HirePort gestandaardiseerde algemene voorwaarden, stroomlijnt het de communicatie en kan het zelfs worden geïntegreerd met ATS-systemen, zodat de aanwerving met een druk op de knop wordt gedaan.

Wat is het volgende

We zijn trots op wat we hebben opgebouwd, maar we zijn niet tevreden om het daarbij te laten. In 2022 zullen we ons concentreren op het verder bouwen van onze software-integraties om de bedrijven die HirePort gebruiken beter te ondersteunen. In 2023 hebben we onze zinnen gezet op een verdere uitbreiding naar Europa en het uitbreiden van ons toch al groeiende klantenbestand.

Daarnaast werken we aan een punt waarop bedrijven uitsluitend via HirePort mensen kunnen werven en met slechts een paar muisklikken de beste recruiters kunnen krijgen. Uiteindelijk zien wij HirePort als een platform dat recruitment in elke sector kan ondersteunen en door horizontale expansie zullen we dat in de niet al te verre toekomst kunnen bereiken.

HirePort is een revolutionaire nieuwe aanpak om uw externe wervingsactiviteiten te centraliseren en onmiddellijk uw sourcingcapaciteit te vergroten.