Blog: De toekomst van partnerships in HR tech

updated on 9 April 2024

De Toekomst van Partnerships in HR Tech

In de snel veranderende wereld van HR tech is er een nieuwe trend aan het opkomen die de manier waarop bedrijven samenwerken en aan het veranderen is: partnersales. Als Partnermanager bij HirePort heb ik de kracht van deze benadering van dichtbij mogen ervaren. In deze blog neem ik jullie graag mee in wat dit precies inhoudt, waarom het zo effectief is en hoe bedrijven hiervan kunnen profiteren.

Wat is Partnersales? 🙌

Partnersales is een verkoopstrategie waarbij bedrijven samenwerken om elkaars producten of diensten aan te bieden. In plaats van zich alleen te richten op het verkopen van hun eigen aanbod, bundelen bedrijven hun krachten om gezamenlijk de markt te benaderen. Dit kan in verschillende vormen, zoals het delen van leads, het gezamenlijk organiseren van events of het aanbieden van geĂŻntegreerde oplossingen.

In de HR tech-branche is partnersales bijzonder effectief. Er zijn ontzettend veel tools beschikbaar, maar klanten zoeken vaak naar complete oplossingen die naadloos op elkaar aansluiten. Door samen te werken kunnen HR tech-bedrijven een breder aanbod bieden en beter inspelen op de behoeften van hun klanten.

“Partnersales is de toekomst in HR tech. Door samen te werken kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en echt iets toevoegen aan hun organisatie.” – Yannick, Partnermanager bij HirePort


De Kracht van Vertrouwen en Persoonlijke Relaties

Een van de belangrijkste redenen waarom partneren zo goed werkt in HR tech, is het belang van vertrouwen en persoonlijke relaties. Klanten willen niet alleen een goed product, maar ook een betrouwbare partner. Ze willen weten met wie ze in zee gaan en erop kunnen vertrouwen dat deze partij hun belangen vooropstelt. Door te partneren kunnen bedrijven dit vertrouwen opbouwen. Ze leren elkaar beter kennen, delen kennis en ervaring en kunnen hun klanten een persoonlijkere service bieden. Dit is vooral belangrijk in de HR tech-branche, waar de impact van technologie op mensen en organisaties groot is. Zo partneren wij met diverse HR-professionals. Wanneer zij een uitdaging met agency management tegenkomen binnen hun netwerk, kunnen wij dankzij de bestaande vertrouwensbanden efficiënt hulp bieden.

“Vertrouwen is de basis voor elke succesvolle samenwerking. In HR tech draait het niet alleen om de technologie, maar vooral om de mensen erachter.” – Maxime, Partnermanager bij HirePort


De Voordelen voor Bedrijven en Klanten

Partneren biedt talloze voordelen voor zowel bedrijven als klanten. Voor bedrijven is het een manier om efficiënter te werken, kosten te besparen en hun marktbereik te vergroten. Door samen te werken kunnen ze profiteren van elkaars netwerk, expertise en resources. Dit is vooral waardevol voor eenpitters, kleinere bedrijven of startups die op eigen kracht moeilijker toegang krijgen tot bepaalde markten of klanten.

Voor klanten betekent partnersales dat ze toegang krijgen tot completere oplossingen die beter aansluiten op hun behoeften. In plaats van zelf alle puzzelstukjes bij elkaar te moeten zoeken, kunnen ze vertrouwen op een netwerk van partners die samenwerken om hen de beste service te bieden. Dit bespaart tijd, geld en zorgen. Een voorbeeld is onze nauwe samenwerking met ATS’en. Zij stroomlijnen de interne werving, terwijl wij als waardevolle aanvulling zorgen voor gestroomlijnde externe werving. Door dit als gezamenlijk aanbod te presenteren, helpen we onze klanten om hun volledige wervingsproces op een overzichtelijke manier te organiseren.


Partnerships in de Praktijk: HirePort’s Ervaring

Bij HirePort zetten we actief in op partneren. Als partnermanager heb ik met tientallen potentiële partners gesproken en gezien hoe de behoefte aan samenwerking in de markt toeneemt. Dienstverleners zijn op zoek naar manieren om hun klanten beter van dienst te zijn en zien samenwerken als een goede strategie om dit te bereiken. 

Een van de dingen die mij is opgevallen, is hoeveel overlap er is tussen de affiliate programma’s van verschillende HR tech-bedrijven. HirePort heeft bijvoorbeeld 30% overlap met partners uit affiliateprogramma’s van ATS’en waar ze mee koppelen. Dit biedt enorme kansen voor samenwerking en kennisdeling.

“Door onze krachten te bundelen met andere HR tech-bedrijven, kunnen we onze klanten een veel completere ervaring bieden. We vullen elkaar aan en maken elkaar sterker.” – Remco – Founder bij HirePort


De Toekomst van HR Tech: Samen Sterker

Partnersales is niet langer een nice-to-have, maar een must-have voor bedrijven die willen  groeien in de HR tech-branche. De markt wordt steeds complexer en veeleisender, en alleen door samen te werken kunnen bedrijven blijven innoveren en hun klanten de beste service bieden.

Bij HirePort geloven we sterk in de kracht van partnerships en zetten we vol in op het uitbouwen van ons partnernetwerk om samen de branche naar een hoger niveau te tillen.


Klaar om Samen te Werken?

Ben jij ook geïnteresseerd in partnerships binnen de HR tech-branche? Zie jij kansen waar wij elkaar kunnen versterken? Neem dan vooral contact met mij op (maxime@hireport.nl of 0634471511).
Samen kunnen we meer bereiken en de toekomst van HR tech vormgeven!