De beste sites voor het inhuren van ontwikkelaars in 2022

bijgewerkt op 27 september 2022

Om gelijke tred te houden met de technologie heb je het beste en slimste uit de ontwikkelingswereld nodig. Tech specialisten met hands-on ervaring met de nieuwste tech stacks en een passie voor innovatie. Maar nu is het inhuren van ontwikkelaars een steeds grotere uitdaging voor bedrijven geworden, dus waar moeten ze naar talent zoeken?

Het inhuren van ontwikkelaars betekent het beoordelen van cv's en sollicitaties, het afnemen van sollicitatiegesprekken, het creëren van aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakketten en een hele reeks andere taken. Maar voordat u dat doet, moet u het technische talent vinden dat u in uw bedrijf wilt hebben. Daarom bespreken we vandaag enkele van de beste sites waar we ontwikkelaars vandaan kunnen halen. Laat het ons weten als je denkt dat we er een hebben gemist.

We hebben ook Direct-to-candidate (DTC), passieve en freelance recruitmentlabels aan elk platform toegevoegd, zodat u kunt bepalen welk platform het beste bij uw bedrijf past.

Honeypot.io Foutcode

Honeypot is een op Europa gericht banenplatform voor ontwikkelaars en er zijn momenteel meer dan 1000 bedrijven die het actief gebruiken om kandidaten te vinden. Alle kandidaten worden vooraf gescreend met relevante technische beoordelingen en interviews. Geïnteresseerde bedrijven kunnen vervolgens rechtstreeks contact opnemen met de kandidaten die volgens hen het meest geschikt zijn voor hun functie.

Talent.io Foutcode

Talent.io richt zich op bedrijven die directe gesprekken voeren met kandidaten om het wervingsproces te versnellen en het wervingsproces persoonlijker te maken voor zowel kandidaten als bedrijven. Talent.io heeft een systeem gebouwd waarbij communicatie met kandidaten lijkt op het openen van een chatvenster op een website: snel en efficiënt.

Huurpoort Passief

Oké, oké, we weten dat wij het zijn, maar luister eerst naar ons. Wij zijn het platform waar je al het IT-talent dat je nodig hebt op één plek vindt. Door u in contact te brengen met ons netwerk van de beste niche-recruiters, kunt u perfect op elkaar afgestemde sollicitanten ontvangen voor de functies die u wilt vervullen. Dit is geweldig als je dat wilt haal de beste mensen eruit – die hoogstwaarschijnlijk passieve kandidaten zijn.

Wij ontzorgen de recruiters, zodat jij dat niet hoeft te doen. Het zijn alle voordelen van externe rekrutering zonder al het gedoe, zodat u zich kunt concentreren op de mensen die u zoekt, in plaats van hoe en waar u ze kunt vinden.

Toptaal Freelancer

Toptal verschilt van de andere sites op deze lijst doordat het in wezen een freelanceplatform is waar bedrijven teams van ontwikkelaars kunnen samenstellen vanuit een gedistribueerd netwerk. Toptal handelt alle klantcommunicatie af en beheert de ontwikkelaars die nodig zijn op projectbasis. Vanwege de moeilijkheid om werknemers voor de lange termijn in de technologiesector te vinden, is dit een flexibel alternatief waar indien nodig gebruik van kan worden gemaakt.

Vanhack Foutcode

Vanhack positioneert zichzelf als een rekruteringsplatform dat zich toelegt op het snel vinden van kandidaten. Dit is zeker een goede invalshoek, omdat bedrijven overal schreeuwen om technologietalent dat ze snel aan boord kunnen krijgen en aan de slag kunnen. Ze hebben ook een functie waarmee bedrijven wervingsevenementen kunnen organiseren en met meerdere potentiële kandidaten tegelijk kunnen spreken om rollen verder uit te leggen en de waarden van hun bedrijf te demonstreren in een presentatie in plaats van alleen maar een functiebeschrijving.

Gezicht Foutcode

Visage is een platformgebouwde kandidaatrelatie. Hun doel is om de werving eenvoudiger te maken en een groot deel van de repetitieve en tijdrovende taken weg te nemen die eigenlijk geen waarde toevoegen voor het bedrijf of de kandidaat. Ze zijn ook opgebouwd rond het zoeken naar passieve kandidaten, waar bedrijven steeds meer in geïnteresseerd zijn – vooral met het wereldwijde tekort aan technologietalent.