Invoering
Laten we ter zake komen: het werven van toptalent is een uitdaging in onze moderne economie. Voorbij zijn de dagen dat een eenvoudige vacature je inbox overspoelde met gekwalificeerde cv's.
Tegenwoordig lijkt het rekruteringslandschap meer een labyrint, vooral in Nederland.
Maar waarom zou je alleen door dit doolhof navigeren als je een routekaart kunt hebben?
Om je te helpen hebben we een rapport gemaakt over de stand van zaken op het gebied van recruitment in Nederland, met data, inzichten en te nemen stappen.
Download het volledige rapport
De mondiale rekruteringscrisis
Laten we eerst een beetje uitzoomen. De wereld staart in de loop van een enorm tekort aan technisch talent.
Tegen 2030 verwachten we een mondiaal tekort van ruim 85 miljoen techwerkers. Reken eens uit en dat is een jaarlijks omzetverlies van maar liefst $8,5 biljoen.
CEO's liggen hier wakker van, en 73% van hen gelooft dat dit tekort aan arbeidskrachten hun bedrijf het komende jaar zal ontwrichten.
Dus als je denkt dat dit het probleem van iemand anders is, denk dan nog eens goed na.
Het Nederlandse dilemma
Laten we het nu naar Nederland brengen.
Het land heeft zijn eigen rekruteringsuitdagingen.
Ondanks een laag werkloosheidspercentage hebben we in maart 2023 een recordhoogte van 429.500 openstaande vacatures.
De startupscene in Amsterdam bloeit, maar zelfs zij hebben moeite om het juiste talent te vinden. Dus, wat geeft?
Het verouderde speelboek
Het punt is: bedrijven houden nog steeds vast aan verouderde rekruteringsmethoden.
Je weet wel, degenen waarbij het drie keer zo lang duurt voordat ze enig resultaat opleveren, voornamelijk vanwege inefficiëntie.
De meeste bedrijven zijn terughoudend om zich aan te passen aan nieuwe manieren om personeel aan te werven.
De afgrond van het Agentschap
Samenwerken met wervingsbureaus? Dat kan een tweesnijdend zwaard zijn.
Enerzijds brengen zij de expertise in; aan de andere kant kunnen ze het proces nog ingewikkelder maken.
We hebben de top 5 uitdagingen van het werken met bureaus geïdentificeerd.
Fragmentatie: Het gebruik van meerdere bureaus kan een onsamenhangend beeld van de talentenpool creëren. Dit verknoeit de onderhandelingen en standaardprocedures.
Transparantieproblemen: Het is moeilijk om de geloofwaardigheid en het trackrecord van een bureau in te schatten, wat leidt tot vertragingen en slechte wervingskeuzes.
Onwetendheid van de industrie: Bureaus ontberen vaak gespecialiseerde kennis, waardoor het moeilijk is om snel kandidaten met nichevaardigheden te vinden.
Verborgen kosten: Bureaus hanteren vaak onduidelijke prijzen, waardoor het moeilijk is om over de voorwaarden te onderhandelen en de ROI te beoordelen.
Communicatie hiaten: Slechte communicatie en onduidelijke doelstellingen tussen bureaus en organisaties kunnen het wervingsproces laten ontsporen.
De nieuwe grens
Bedrijven moeten een stap verder gaan en zich aanpassen aan het veranderende landschap. Dit betekent dat u gebruik moet maken van technologie, uw wervingsinspanningen moet centraliseren en, ja, efficiënt moet samenwerken met bureaus.
Daarom bouwen wij een bureauportaaloplossing. Geen doctoraat vereist.
Traditioneel rekruteren is een warboel van verouderde tactieken en teleurstellingen. En zonder een one-stop-systeem speel je eigenlijk 'Where's Waldo?' met potentiële aanwervingen.
Waarom de hold-up?
Samenwerken met verschillende soorten wervingsbureaus kan een circusact worden. Je hebt een duidelijk beeld nodig van wat er aan de hand is.
Het beoordelen van kandidaten wordt een raadspel zonder transparantie.
Wat we nodig hebben is een oplossing met één klik die alles regelt: de referenties van bureaus, de kwaliteit van kandidaten, noem maar op.
Maak het snel, maak het kosteneffectief en je hebt een game-changer. Geen wonder dat bedrijven aarzelen om deze goudmijn aan talent aan te boren.
Conclusie
Het rekruteringslandschap evolueert en je past je aan of je blijft achter.
De uitdagingen zijn reëel, maar de oplossingen ook. Het is tijd om met wijd open ogen door de rekruteringchaos te navigeren.
Volgende stappen
Klaar om actie te ondernemen? Uw eerste stap is het volledige rapport lezen.
Evalueer vervolgens uw huidige rekruteringsmethoden en identificeer de hiaten. En tot slot: wees niet bang om externe expertise in te schakelen. Zorg er wel voor dat je het slim doet.
Geïnteresseerd in het meest geavanceerde bureauportal ooit? Vraag naar een demonstratie en probeer het zelf. Het is gratis.