Moet u gebruik maken van onvoorziene of ingehouden werving?

bijgewerkt op 17 oktober 2022

Samenwerken met een externe recruiter om nieuw talent te vinden, is een van de beste manieren om het personeel aan te trekken dat uw bedrijf nodig heeft. Als je met recruiters werkt, heb je bijna altijd de keuze tussen een contingentie- of een retentiemodel. Maar hoe werkt elk model en welk model is het beste voor uw bedrijf?

Bedrijven en wervingsmanagers moeten begrijpen hoe ze de beste kandidaten binnen kunnen krijgen. Gedeeltelijk hangt dit af van de manier waarop u de vaardigheden van recruiters inzet en hoe gemotiveerd zij zijn om een goede match voor u te vinden. Laten we wat dieper graven in hoe ze werken.

Wat is ingehouden werving

Bij rekrutering betaalt u vooraf een vergoeding aan een recruiter, waarna deze een uitgebreide marktanalyse uitvoert om het beste talent en de mensen te ontdekken die het meest geschikt zijn voor uw functie. Vaak betekent dit dat er meer passieve kandidaten moeten worden geïdentificeerd. De kandidaten die rekruteerders u aanbieden, zijn exclusief, zodat u niet concurreert met andere functies die de recruiter probeert te vervullen.

Recrutering komt vaker voor bij hogerbetaalde, moeilijker vervulbare functies. Dit kunnen specialistische rollen in een technische omgeving of leiderschapsposities zijn. Voor deze banen is de talentpool lager dan bij meer basisfuncties en dus betaal je een premie (in dit geval een provisie) om de beste mensen binnen te krijgen.

Wat is onvoorziene rekrutering

In tegenstelling tot recrutering bij rekrutering, wordt bij onvoorziene rekrutering de recruiter niet betaald, tenzij u een kandidaat aanneemt die hij of zij naar u toebrengt. Deze rekruteringsmethode geeft u doorgaans meer controle over de recruiter, omdat hun facturering gebaseerd is op hun succes bij het verkrijgen van wat u nodig heeft.

Het betekent ook dat u gemakkelijker meerdere recruiters tegelijk kunt runnen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over stijgende kosten. Als u uw vereisten naar een aantal recruiters stuurt, hoeft u, hoeveel kandidaten ze ook vinden, alleen te betalen voor degene die u inhuurt.

In tegenstelling tot behouden werving wordt contingency-werving vaker gebruikt voor gemakkelijker in te vullen vacatures, omdat er meer beschikbare kandidaten zijn en het vinden van talent dus eenvoudiger is en daarom lagere kosten met zich meebrengt.

Welke is het beste voor uw bedrijf?

Het korte antwoord is: het hangt ervan af. Maar het hangt wel af van verschillende factoren, met name het soort rol dat u probeert te vervullen. Het is voor veel bedrijven al een tijdje een uitdaging om kwaliteitsontwikkelaars te vinden tegen redelijke tarieven. In dit geval kan het dus de moeite waard zijn om met een vaste recruiter te werken die zich kan concentreren op het vinden van de juiste kandidaat in een tekort aan talent.

Maar het gaat niet alleen om de rol, u moet ook rekening houden met uw budget. Veel bedrijven geven de voorkeur aan onvoorziene omstandigheden, omdat dit een enorme concurrentie tussen verschillende recruiters creëert en zij waarschijnlijk harder zullen werken om een kandidaat voor u te vinden. Houd er rekening mee dat ze alleen betaald worden als u een van hun aanbevelingen kiest.

Of het nu gaat om rekrutering op basis van rekrutering of contingentie, de beste plaats om externe recruiters te vinden is HirePort. Ons platform verbindt u met de allerbeste tech-recruiters, zodat u het talent kunt vinden dat u nodig heeft wanneer u het nodig heeft.