Waarom functiebenchmarks het geheime wapen zijn dat u niet gebruikt.

bijgewerkt op 25 oktober 2023

Voordat we ingaan op de revolutionaire wereld van het benchmarken van vacatures, willen we het eerst hebben over de traditionele manier om vacatures te plaatsen. Want laten we eerlijk zijn, de meeste bedrijven werken zo omdat de juiste databronnen moeilijk te vinden zijn.

Het probleem: dataschaarste

In het traditionele model vlieg je vaak blind. U heeft geen idee hoe uw vacature presteert in vergelijking met vergelijkbare functies in de branche.

Bied jij een competitief salaris? Is uw functieomschrijving aantrekkelijk genoeg?

Natuurlijk kun je gegevens op internet vinden, maar in de meeste gevallen zijn deze niet actueel of specifiek genoeg voor jouw functie, vakgebied of andere specifieke kenmerken.

Het is allemaal giswerk, en dat is een riskant spel als je toptalent wilt aantrekken.

Wat is functiebenchmarking?

Functiebenchmarking is de praktijk waarbij specifieke statistieken met betrekking tot uw vacature worden vergeleken met sector- of marktgemiddelden.

Deze statistieken kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, salarisbereiken, vereiste vaardigheden en zelfs het aantal sollicitanten per vacature.

Door deze statistieken te benchmarken, krijgt u inzicht in hoe uw vacature zich verhoudt tot de concurrentie.

Waarom het uitmaakt

Stel je voor dat je in realtime precies weet hoe je vacature presteert.

U kunt datagestuurde aanpassingen maken aan uw functieomschrijving, salarisaanbod of zelfs de platforms waarop u de vacature plaatst.

Dit niveau van inzicht is niet alleen maar 'nice-to-have'; het is een 'must-have' op de huidige competitieve arbeidsmarkt.

Hoe het te doen: op de ouderwetse manier

Lange tijd was het benchmarken van banen een moeizaam proces.

U zou handmatig gegevens uit meerdere bronnen moeten verzamelen, zoals brancherapporten, vacatures van concurrenten en salarisonderzoeken.

Vervolgens moet u deze gegevens analyseren om te zien hoe uw vacature zich verhoudt. Het is op zijn zachtst gezegd tijdrovend.

Heeft u ooit een vacature geplaatst en het gevoel gehad dat u een boodschap in een fles in de uitgestrekte oceaan gooide, in de hoop dat deze op het juiste eiland terecht zou komen?

Je bent niet alleen.

In het digitale tijdperk kun je gemakkelijk het gevoel krijgen dat je de leegte in schreeuwt en je afvraagt of je baan wel interessant genoeg is om opgemerkt te worden.

Voer de functiebenchmark van HirePort in

Houd uw zitplaatsen vast, want we staan op het punt het spel te veranderen. Met onze vacaturebenchmarkfunctie krijgt u realtime inzicht in hoe uw vacature presteert ten opzichte van de markt.

En dan hebben we het hier niet alleen over salaris. We duiken diep in de aantrekkelijkheid en conversiepercentages van uw vacatures.

Hoe het werkt

Het is gemakkelijk, echt waar. Plaats uw vacature op HirePort en boem! U zult zien of u meer of minder grip krijgt dan het marktgemiddelde.

Dit is niet alleen maar eye-candy; het zijn bruikbare gegevens waarmee u uw werk in een handomdraai kunt aanpassen.

De voordelen

  1. Datagedreven beslissingen: Geen onderbuikgevoelens meer. Neem beslissingen op basis van koude, harde feiten.
  2. Tijd besparen: Verspil geen tijd meer aan het verzamelen van gegevens uit meerdere bronnen. Het is er allemaal, op één plek.
  3. Kostenefficiënt: Door uw strategie te optimaliseren op basis van echte gegevens, bespaart u niet alleen tijd; je bespaart geld.

Snelle winsten

  1. Controleer regelmatig: Houd uw benchmarks in de gaten om in de goede richting te blijven.
  2. Wees proactief: Als u ziet dat uw vacature slecht presteert, wacht dan niet langer. Breng die aanpassingen aan en zie hoe de magie gebeurt.
  3. Vertrouw op de gegevens: Uw benchmarks zijn uw beste vriend. Luister naar hen en zij zullen u begeleiden naar het rekruteringsnirvana.

Klaar om een level omhoog te gaan?

Als u net zo enthousiast bent over functiebenchmarks als wij, waarom zou u er dan niet een proefrit mee maken?

Geloof ons: als je eenmaal een benchmark hebt gedaan, wil je nooit meer terug.

Plan hier uw demo