5 belangrijke redenen waarom ontwikkelaars vertrekken

bijgewerkt op 1 augustus 2022

Ontwikkelaars zijn de levensader van veel startups en scale-ups over de hele wereld en spelen een cruciale rol in bedrijven. Dus als ze naar ogenschijnlijk groenere weiden verhuizen, kan er een grote kloof ontstaan.

Hoewel elke ontwikkelaar zijn eigen verhaal te vertellen heeft, zijn er overheersende thema's waarom zij ervoor kiezen om bedrijven te verlaten. Als u niet alleen de hoofdreden begrijpt, maar ook de oorzaak ervan, kunt u uw beste mensen vasthouden.

 

Salaris

Bovenaan de lijst omdat het zo'n voor de hand liggende keuze is: geld. Met de arbeidsmarkt zoals die nu is voor ontwikkelaars, stijgen de salarissen de pan uit. Dit is geweldig als je ergens anders heen wilt verhuizen, maar het kan je bestaande ontwikkelaars het recht ontnemen. Terwijl de lonen voor nieuwe starters stijgen, stagneren de lonen van uw doorgewinterde werknemer en zodra zij dit onderkennen, zullen zij op zoek gaan naar een beter betalende rol, tenzij u aan tafel komt en hen naar het nieuwe sectortarief verheft.

 

Geen duidelijk pad

Dit kan al aan het begin van de tijd dat een ontwikkelaar bij uw bedrijf werkt beginnen – misschien zelfs al in de interviewfase. Elke nieuwe starter moet een duidelijk pad naar succes en vooruitgang in uw bedrijf krijgen en hoe langer dit duurt, hoe gemakkelijker het voor hem zal zijn om na te denken over hoe het zou zijn om ergens anders te werken. Niet elke ontwikkelaar wil vastzitten aan één enkel pad. Ze kunnen misschien een nieuwe technologie vinden waar ze van houden, maar er moet iets zijn dat ze al vroeg in een rol kunnen beginnen te volgen.

 

Gebrek aan technische afstemming

Ontwikkelaars zijn een groep die gestimuleerd moet worden door ideeën, technologie en hun werk. Niet elk project waaraan een ontwikkelaar werkt, zal de tech-stack gebruiken waarin hij het meest geïnteresseerd is, maar bedrijfsleiders vergeten vaak bij klanten te lobbyen om in een stack te werken waar hun ontwikkelaars dol op zijn. Als ontwikkelaars geen kansen krijgen om te werken op de platforms waar ze van houden, zullen ze een plek zoeken waar ze meer technische keuzes kunnen maken.

 

Burn-out

Werken in de IT is zwaar, daar bestaat geen twijfel over. Ontwikkelaars werken doorgaans langer dan veel andere beroepen. Dit komt deels door de passie voor hun werk, maar ook omdat het zo'n competitieve sector is dat ze hun collega's een stap voor moeten blijven – of op zijn minst gelijke tred moeten houden met –. Als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit leiden tot vermoeidheid bij ontwikkelteams, en vaak zullen ontwikkelaars hiervoor de schuld leggen bij de bedrijven waarvoor ze werken. Bedrijven moeten het welzijn van hun medewerkers in de gaten houden en ingrijpen als ze vinden dat iemand te veel doet.

 

Geen echte visie

Als uw bedrijf niet weet waar het naartoe gaat, zullen uw ontwikkelaars dat zeker niet weten. Net als duidelijke carrièrepaden willen ontwikkelaars weten dat ze deel uitmaken van het proberen iets te bereiken dat groter is dan zijzelf. Ze willen zien dat wat ze doen er toe doet en een positieve impact heeft op de missie van het bedrijf waar ze deel van uitmaken. Als een ontwikkelaar niet gelooft dat wat hij doet een verschil maakt, zal hij een plek vinden waar hij gewaardeerd wordt.