5 vragen om aan uw recruiter te stellen

bijgewerkt op 2 augustus 2021

5 vragen die u aan uw recruiter kunt stellen en 3 vragen die u kunt overslaan als u HirePort gebruikt

Een geweldig product en een geweldige visie komen tot leven door de juiste mensen in je team te hebben. Wij geloven dat het vinden van de juiste mensen voor jouw visie de juiste recruiters vereist. Het vinden van de juiste recruiters en zelfs weten wanneer je een goede recruiter hebt gevonden, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Weten wat de juiste vragen zijn om te stellen, kan dat een stuk eenvoudiger maken. We zien ook steeds vaker dat wervingsplatforms, zoals HirePort, het wervingsproces nog verder vereenvoudigen en je bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om enkele vragen over te slaan.

 

5 vragen om te stellen:

Hoe zou u ons bedrijf omschrijven aan een kandidaat?

De recruiter waarmee u samenwerkt, zal de eerste persoon zijn die uw bedrijf voorstelt aan de kandidaat die u wilt aannemen. Je wilt er zeker van zijn dat ze je verhaal begrijpen en waar je echt over gaat. Hoewel ze uw verhaal misschien al hebben gelezen, helpt het om ervoor te zorgen dat hun begrip echt concreet is. Als u een recruiter over dit antwoord laat nadenken, kunt u ook enkele vragen en informatie onder de aandacht brengen die hij/zij mogelijk nog van u nodig heeft.

Hoe ga je deze kans verkopen?

Deze vraag maakt duidelijk of de recruiter begrijpt wat deze kans uniek maakt en wat de belangrijkste verkoopargumenten zijn. Twee Data Scientist-posities bij twee verschillende bedrijven kunnen behoorlijk op elkaar lijken als je hun verantwoordelijkheden en vereisten leest. Ze werken echter bij twee verschillende bedrijven en daarom zijn er verschillen in die mogelijkheden. Jouw rol biedt misschien de kans om in de nabije toekomst een team op te bouwen of biedt de kans om met echt nieuwe en opwindende technologie te werken – deze nuances zijn belangrijk voor je recruiter om te weten.

Wat is uw succes- en retentiepercentage?

Deze vraag spreekt misschien voor zich. Het laat u zien hoe waarschijnlijk het is dat u succesvol zult zijn bij het werken met deze recruiter en hoe waarschijnlijk het is dat u een aanstelling bij hen behoudt. Wat minder voor de hand liggend is, is dat deze vraag ook laat zien hoe eerlijk en realistisch je recruiter is. Niemand heeft een succes- en retentiepercentage van 100% en als ze dat wel doen, kan dit een reden tot bezorgdheid zijn. Als ze zeggen van wel, vraag hen dan naar een keer dat ze een rol niet konden vervullen en wat ze anders hadden kunnen doen.

Hoe druk ben je?

De beschikbaarheid van freelance recruiters varieert. Wanneer u samen begint te werken aan het aannemen van personeel voor een functie, vraag hen dan hoe druk ze het hebben en hoeveel tijd ze aan u kunnen besteden. Dit helpt u bij het plannen en weet precies wat u kunt verwachten en wanneer u het kunt verwachten.

Wat zijn volgens jou de uitdagingen bij het vervullen van deze rol?

Deze vraag kan je laten zien hoeveel de recruiter weet over jouw branche, dit soort rollen en de markt als geheel. Kortom: het laat zien hoe ervaren ze zijn. Het bereidt u ook voor op enkele uitdagingen die u kunt tegenkomen bij het sluiten van een aanbieding en het vinden van kandidaten. Ze kunnen u misschien zelfs enkele kleine wijzigingen voorstellen die u kunt aanbrengen voordat u begint met aannemen, waardoor u veel tijd kunt besparen.

3 vragen die u kunt overslaan bij het gebruik van HirePort

Hoe en waar kan ik communicatie verwachten?

Elke freelance recruiter heeft mogelijk zijn eigen proces en zijn eigen manier van communiceren. Ze hebben mogelijk hun eigen systemen voor het delen van informatie en het verzamelen van al deze informatie op een centraal platform kan dit vergemakkelijken. Door nieuwe rekruteringsoplossingen te gebruiken, kunt u al uw communicatie, informatie en feedback op één plek – en in één formaat – bewaren, zodat het een stuk eenvoudiger is om alles bij te houden.

Wat zijn uw tarieven en voorwaarden?

Het onderhandelen over voorwaarden en tarieven kan enige tijd in beslag nemen en er zijn nogal wat kleine lettertjes nodig. Ook hier bespaart het gebruik van een centraal platform veel tijd, omdat u vooraf een vergoeding kunt afspreken en u niet elke keer opnieuw hoeft te onderhandelen als u met een nieuwe recruiter wilt werken.

De meeste vragen die u heeft over uw kandidaten

Er is veel belangrijke informatie die u nodig heeft over een kandidaat. Maar als je met een recruiter werkt, kan het wat heen en weer duren voordat ze precies weten wat de informatie is die je zoekt. Door gebruik te maken van technologie kunnen we dit proces echt soepel laten verlopen en ervoor zorgen dat alle informatie die u nodig heeft binnen handbereik is – in een formaat dat u kunt gebruiken en herkennen.

De belangrijkste dingen die u moet weten als u met een recruiter samenwerkt, zijn onder meer hoe ervaren ze zijn, hoe succesvol ze zijn, of ze voldoende over u en uw functie weten, wat het u gaat kosten en wat u van hen kunt verwachten en wanneer. Door deze vragen te stellen (en ons er een paar te laten stellen) komen de belangrijkste onderwerpen aan bod die u nodig heeft. Vervolgens kunt u achterover leunen en troost putten uit de wetenschap dat het vinden van de mensen die uw visie tot leven kunnen brengen in goede handen is.