GRANDVISION brengt de time-to-hire terug naar 2 maanden

Lees de casestudy

Enkele kerncijfers:
– 7.260 winkels in meer dan 40 landen
– 434.000 dagelijkse winkelbezoeken
– 15,1 miljoen brillen en zonnebrillen verkocht
– Omzet EUR 3,5 miljard boekjaar
– EBITA EUR 266 miljoen

Industrie: Consumentengoederen
Medewerkers: 39.000
Uitdaging: Vind technische architecten
Belangrijkste resultaat: Binnen twee maanden huren

GrandVision is een wereldleider in de optische detailhandel en streeft ernaar superieure, hoogwaardige en betaalbare oogzorg te leveren aan mensen over de hele wereld.

Met ruim 36.000 mensen, in 7.000 winkels en online, is GrandVision aanwezig in meer dan 40 verschillende landen. GrandVision levert deskundige optische diensten, brillen op sterkte inclusief monturen en lenzen, contactlenzen en zonnebrillen.

De winkels opereren onder bekende lokale retailuithangborden zoals Pearle, Vision Express, Charlie Temple, Apollo, Solaris en nog veel meer!

Als onderdeel van GrandVision's nieuwe en groeiende wereldwijde Customer Experience & Digital (CX&D)-team zullen de architecten deelnemen aan het definiëren en aansturen van een 'echte transformatie'.

De uitdaging

???? Het interne recruitmentteam van GrandVision was al ruim een jaar op zoek naar een specifieke Technisch Architect. Deze technisch architect is een belangrijke aanwinst voor hun wereldwijde digitale transformatieproject

???? Werven voor lead- en senior-ontwikkelingsposities zonder al te veel tijd van de rekruteringsmanagers te verbruiken

???? GrandVision is bezig met het centraliseren van hun gehele personeelsbestand, inclusief de werving. Ze zoeken een manier om alle externe werving op één plek te beheren.

De oplossing

✅ Grandvision werft succesvol aan via HirePort met een gemiddelde time-to-hire van 2 maanden voor architectenposities.

✅ Om tijd te besparen hebben de rekruteringsmanagers een eenmalige intake gedaan met ons Client Success-team om alle relevante informatie te verzamelen om duidelijke vacatures voor recruiters op HirePort te ontwikkelen.

✅ Door kandidaten te kunnen beheren, sollicitatiegesprekken te kunnen plannen en een centrale plek te hebben voor de communicatie met verschillende recruiters, konden rekruteringsmanagers veel tijd besparen.

✅ Het was vooral welkom voor de HR-afdeling om één set uniforme voorwaarden te hebben voor alle recruiters die aan HirePort werken.

Doelstellingen

???? Breng de time-to-hire terug naar 3 maanden of minder voor architectenfuncties

???? Minimale inspanning van wervingsmanagers vereist om een ​​werkende wervingsoplossing op te zetten

???? Bewijs van concept dat HirePort werkt om verschillende recruiters te beheren

Resultaten

18 kandidaten voorgesteld

40% geïnterviewd

2 maanden gemiddelde tijd om te huren