Van 60 naar 20: Hoe De Jong Verpakking de overbelasting van bureaus verminderde met HirePort

Lees de casestudy

Industrie: Verpakking
Rollen: HR, Supply Chain, Engineering, Financiën
Medewerkers: 2000+
Uitdaging: Het overwinnen van wervingshindernissen zoals een beperkte kandidatenpool en een minder populaire locatie, terwijl de tijd die wordt besteed aan het beheren van bureaus wordt verminderd
Sleutel resultaat: 67% vermindering van het aantal bureaus en een succesvolle aanwerving binnen 6 weken.

De Jong Verpakking is toonaangevend op het gebied van golfkartonnen verpakkingsoplossingen en bedient een breed scala aan industrieën, waaronder food, non-food, verse producten en e-commerce. Met de grootste voorraad van Nederland bieden zij alles: van verzenddozen tot verpakkingsoplossingen op maat.

Nadat ze onlangs zijn overgestapt van een familiebedrijf naar een divisie van een beursgenoteerd Fins bedrijf, zijn ze een belangrijke speler in Europa, met een productie van maar liefst een miljard verpakkingseenheden per jaar. Ondanks marktuitdagingen, waaronder de impact van de pandemie, hebben ze opmerkelijke veerkracht getoond.

Hun team van ruim 700 medewerkers geniet van een dynamische werkomgeving die zowel persoonlijke als professionele groei bevordert. Het bedrijf, geworteld in het Westland, is trots op zijn ongecompliceerde, no-nonsense cultuur, vermengd met familiale kameraadschap.

De uitdagingen

???? De locatie van De Jong Verpakking in het Westland en de traditionele werkcultuur op kantoor dragen bij aan een beperkte kandidatenpool.

???? Het bedrijf beschikte voorheen niet over een speciale rekruteringsafdeling, wat leidde tot een logge lijst van 60 tot 70 leveranciers.

???? Het beheren van dit aantal leveranciers bleek inefficiënt en stressvol, omdat ze er niet in slaagden kwalitatieve kandidaten te leveren.

De oplossingen

✅ Dankzij HirePort kon De Jong Verpakking de lange lijst met leveranciers terugbrengen tot ongeveer 20 gespecialiseerde bureaus.

✅ Deze HirePort-bureaus leverden 41 kandidaten die in staat en bereid waren om binnen 6 weken te pendelen, verdeeld over 9 verschillende rollen.

✅ De eerste succesvolle aanwerving in 6 weken, waarmee de initiële doelstelling van De Jong Verpakking van 3 maanden wordt overschreden.

Resultaten

67% Vermindering van het aantal agentschappen

41 Kandidaten verdeeld over 9 vacatures in 1 maand

6 Weken tot eerste aanwerving