Hoe Wealthvox met succes hun eerste wervingsproces met bureaus heeft doorlopen

Lees de casestudy

Bedrijfsnaam: Rijkdomvox

Industrie: Financiële educatie

Medewerkers: 8

Uitdaging: Navigeer door hun eerste rekruteringsproces om een belangrijke Sales Executive te vinden 

Belangrijkste resultaat: Verhuur binnen 4 weken

Wealthvox publiceert en levert materiaal voor financiële educatie. Hun missie draait om het stimuleren van zelfverzekerde medewerkers die actief deelnemen, waardoor de bedrijfsprestaties en winst worden gestimuleerd. Hun werk stelt mensen in staat vol vertrouwen bij te dragen aan de financiële dialoog, waardoor zowel de persoonlijke als de organisatorische groei wordt verrijkt.

In een opwindende positie staat Wealthvox voor het benutten van werkelijk baanbrekende technologie. Met een erfgoed van twintig jaar is deze technologie bewezen, impactvol en verkoopbaar. Het Wealthvox-team is blij, gedreven en ambitieus, met leden verspreid over vier landen.

De uitdagingen

???? Wealthvox had meer dan 20 jaar focus op productontwikkeling, waarbij de verkoop organisch groeide door mond-tot-mondreclame.

???? Om de groei te stimuleren hadden ze een toegewijde verkoper nodig om een verkoopafdeling helemaal opnieuw op te zetten, maar ze hadden geen ervaring met rekrutering, vooral niet met externe rekrutering. Coaching in dit proces was essentieel.

???? De cruciale eis van Wealthvox was om snel de juiste kandidaat te vinden terwijl we voor het eerst door de complexe wereld van rekrutering navigeerden

De oplossing

✅ Het Client Success-team van HirePort kwam tussenbeide om Wealthvox te coachen over de fijne kneepjes van externe werving gedurende het hele proces.

✅ Om de potentiële risico's die gepaard gaan met externe rekrutering te beperken, heeft Wealthvox gekozen voor het Base-abonnement. Hierdoor kregen ze onder meer een 100%-garantie op de wervingskosten voor de proefmaand van de kandidaat.

✅ Door gebruik te maken van de marktplaats van HirePort kon Wealthvox snel in contact komen met internationale verkooprecruiters en topkandidaten in Groot-Brittannië vinden.

✅ De eerste kandidaat-introductie vond binnen enkele dagen plaats en het gehele recruitmentproces werd binnen 4 weken beheerd en afgerond via HirePort.

Resultaten

16 kandidaten geïntroduceerd

68% geïnterviewd

4 weken tijd om te huren