Hoe u de tijd om iemand aan te werven kunt verkorten

bijgewerkt op 21 november 2023

Laten we iets cruciaals zeggen over rekrutering: 'time to hire'. Het is deze belangrijke maatstaf die echt laat zien hoe goed een bedrijf het doet op het gebied van rekrutering. 

Als het te lang duurt voordat u iemand aanneemt, loopt u niet alleen groot talent mis; u zet ook een deuk in de manier waarop uw bedrijf loopt. 

Dus hoe kunt u die ‘time to hire’ verkorten, waardoor uw organisatie soepeler draait? Laten we kijken.

De impact van een lange aanwervingstijd

Een langdurige 'time to hire' is meer dan een wervingsmaatstaf; het is een weerspiegeling van de wendbaarheid van uw bedrijf. 

Voor kandidaten duiden lange wervingsprocessen op organisatorische vertragingen, waardoor ze vaak in de richting van sneller evoluerende concurrenten worden geduwd. Voor bedrijven geldt: hoe langer een rol onvervuld blijft, hoe uitgesprokener de effecten op de productiviteit en de teamdynamiek. 

In bedrijfstakken waar veel vraag is naar talent, kan een lange 'time to hire' bijzonder schadelijk zijn, wat kan leiden tot gemiste kansen en operationele uitdagingen.

Strategieën om de tijd om mensen aan te werven te verkorten

Het stroomlijnen van wervingsprocessen

Cruciaal voor het verminderen van de 'time to hire' is de evaluatie en optimalisatie van elke rekruteringsfase. Van sollicitatie tot sollicitatiegesprek: elke stap moet zo efficiënt mogelijk zijn.

Het vereenvoudigen van sollicitatieformulieren, het verkorten van de intervallen tussen sollicitatierondes en het beperken van het aantal sollicitatiegesprekken kan de 'time to hire' aanzienlijk verkorten.

Bij Hireport beheersen we dit proces zeer strak. Elke stap van het proces wordt nauwkeurig gemeten en geanalyseerd. De belangrijkste mensen in het proces krijgen vriendelijke herinneringen om tijdig te reageren om ervoor te zorgen dat alles soepel en snel verloopt. 

Technologie-integratie

Moderne rekruteringstechnologieën, zoals Applicant Tracking Systems (ATS) en op AI gebaseerde tools, zijn van onschatbare waarde voor het verkorten van de ‘time to hire’. 

En voor het aansturen van externe wervingsbureaus maak je uiteraard gebruik van Hireport. Het enige portaal om alle bureaus te beheren en op te schalen wanneer dat nodig is. 

Deze tools automatiseren en stroomlijnen verschillende aspecten van het rekruteringsproces, waardoor een snellere screening van kandidaten en efficiëntere algemene rekruteringsworkflows mogelijk worden.

Directe communicatie

Effectieve communicatie is van cruciaal belang bij het verkorten van de 'time to hire'. Door kandidaten gedurende het hele proces betrokken en geïnformeerd te houden, wordt uitval voorkomen en wordt de efficiëntie van de organisatie aangetoond.

Snelle feedback na het sollicitatiegesprek en transparante tijdlijncommunicatie zijn essentiële componenten van een snel wervingsproces.

Om snel en eenvoudig met bureaus te communiceren, bijvoorbeeld om feedback te geven, biedt Hireport een alles-in-één chatbox waarmee je direct met de betreffende recruiter kunt communiceren. 

Gezamenlijke wervingsaanpak

Een synergetische inspanning tussen HR en rekruteringsmanagers kan een dramatische impact hebben op de 'time to hire'. Deze samenwerking zorgt voor duidelijkheid in de rolvereisten en maakt een snellere besluitvorming mogelijk. 

Regelmatige afstemmingsvergaderingen en open communicatiekanalen tussen HR en afdelingshoofden zijn essentieel voor een gestroomlijnd rekruteringsproces.

Een goede manier om dit te doen is om vooraf een duidelijke rolverdeling te bespreken. En kies daarbij vaste momenten in de week waarop zaken besproken worden. Zo weet iedereen wanneer wat er verwacht wordt. 

Praktische stappen om de tijd om iemand in dienst te nemen te minimaliseren

Implementeer deze bruikbare stappen om uw ‘time to hire’ effectief te verkorten:

  • Voer een diepgaande evaluatie uit van uw huidige wervingsproces om vertragingen te identificeren.
  • Train uw team in de nieuwste rekruteringstechnologieën en -methodologieën.
  • Stel een beleid op voor snelle communicatie met kandidaten en externe wervingsbureaus, waarbij u duidelijke doelen stelt voor de responstijd.
  • Ontwikkel een gestandaardiseerd en toch efficiënt interviewprotocol om een snel wervingsproces te garanderen.

Succesverhalen over het verkorten van de tijd om personeel aan te werven

Verschillende bedrijven hebben hun 'time to hire' aanzienlijk verkort. 

BridgefundZo werd de ‘time to hire’ teruggebracht tot gemiddeld 25 dagen. 

Er komt nog een succesverhaal vandaan Gloednieuwe dag dat zijn sollicitatieproces vernieuwde, wat resulteerde in een 'time to hire' van 16 dagen.

Conclusie

Het verbeteren van uw wervingsproces om de ‘time to hire’ te minimaliseren is van cruciaal belang om concurrerend te blijven op de huidige arbeidsmarkt. 

Door deze strategieën te implementeren kunnen HR-managers niet alleen posities sneller vervullen, maar ook de aantrekkelijkheid van hun bedrijf voor toptalent vergroten. 

Neem het initiatief om uw wervingsaanpak te optimaliseren en zie hoe uw ‘time to hire’ een maatstaf wordt voor excellente werving.

Pro-tip

Koppel Hireport aan uw ATS, zodat u met één druk op de knop hinderlijke wervingsbureaus rechtstreeks vanuit uw ATS voor u aan de slag kunt krijgen. 

Meld je aan