Toekomstbestendige werving in de gig-economie

bijgewerkt op 21 juni 2022

Veel mensen verlaten de recruitmentbranche al na een paar jaar. Dit is een groot verlies omdat de professionele netwerken die ze opbouwen erg waardevol zijn. Nu de kluseconomie wortel schiet in de recruitmentsector, biedt HirePort een oplossing.

Veel mensen verlaten grote wervingsbureaus en richten hun eigen wervingsbureaus op, omdat ze hebben geleerd hoe ze netwerken moeten opbouwen. Ze willen ook de flexibiliteit om solo te gaan en proberen de enorme en giftige werkdruk te vermijden die vaak op hen wordt uitgeoefend als ze snel aanwerven bij grote rekruteringsorganisaties.

 

Verbinding creëren

Als je voor een groot wervingsbureau hebt gewerkt, weet je dat de uren lang kunnen zijn, het werk zwaar en dat helaas in veel gevallen al je stappen op microniveau kunnen worden beheerd. Veel recruiters houden het niet langer dan een paar jaar vol in deze omgevingen. Maar in die korte tijd krijgen ze wel een briljante basis in het opbouwen van netwerken in een specifieke niche, en als ze dit eenmaal door hebben, gaan ze vaak aan de slag voor kleinere bedrijven of starten ze hun eigen solo-bureau.

HirePort is uniek gepositioneerd om deze kleinere nichebureaus en freelancers te helpen. vanwege het kernideaal van ons platform. Het gaat erom de beste mensen bij de beste bedrijven te krijgen. Je bent misschien een groot bedrijfsbureau dat grote teams van recruiters leidt, of een eenmansband die een netwerk van geweldige mensen wil opbouwen. Waar u zich ook bevindt in dat spectrum, de belangrijkste factor is de kwaliteit van de kandidaten.

Om die pool te laten groeien, moeten inleners verder uitbreiden naar de EU en daarbuiten. Nu het moeilijk is om IT-personeel in dienst te nemen, zoeken bedrijven verder weg naar hun talent en staan ze nu meer open voor het idee van echte externe werknemers. Stel dat u in Portugal woont en een briljant lokaal netwerk heeft opgebouwd. Het is zeer onwaarschijnlijk dat bedrijven in Nederland deze mensen kunnen zien, ook al zijn ze perfect voor hun functie.

Bedrijven die in Nederland alleen met recruiters werken, vissen op talent in een kleine vijver vol met concurrenten en vinden het moeilijk om de kandidaten te vinden die ze nodig hebben. Een van de sterke punten van HirePort is dat het bedrijven die groot IT-talent nodig hebben, één enkele aanbieder biedt die verbonden is met een krachtig netwerk van recruiters. Dit uitgebreide web van contacten geeft bedrijven een groter bereik en toegang tot meer talent.

Het vinden van de juiste persoon, waar deze zich ook bevindt, is de sleutel. Bedrijven die mensen aannemen, hebben momenteel moeite om toegang te krijgen tot nieuwe markten, vooral zonder banden met meer lokale recruiters. Als uw lokale talentenpool is opgedroogd, brengt HirePort u in contact met geweldige mensen die u zelf niet had kunnen vinden.

De mogelijkheid voor bedrijven om de beste mensen van over de hele wereld te vinden is nu beschikbaar en heet HirePort.