5 eenvoudige manieren om de werving van ontwikkelaars voor HR-managers te verbeteren

bijgewerkt op 8 februari 2023

In de nasleep van de 'Grote Resignatie' is het werven van topontwikkelaars een voortdurende strijd voor industrieën, met een snel groeiende behoefte aan technologiespecialisten. Simpel gezegd: er is een tekort aan talent, waarbij de mondiale vraag groter is dan het aanbod. Daarom wilden we een aantal eenvoudige manieren samenstellen om u te helpen technisch toptalent te werven – vijf in feite!

Als je ooit moeite hebt gehad om topontwikkelaars te rekruteren, is de kans groot dat je al een paar van de tips hebt bekeken waar we nu dieper op ingaan. Maar heb je je echt aan hen verbonden? Sommige van onze tips kosten echt tijd. Hoewel dat op de korte termijn misschien niet de pijn verzacht die ontstaat als je niet over het juiste talent beschikt om je bedrijf te laten groeien als je eraan vasthoudt, is de kans groot dat je op de lange termijn als beste uit de bus komt.

Hoe u uw werving voor ontwikkelaars kunt verbeteren

1. Ontwikkel het merk van uw werkgever

Als het gaat om het imago van een bedrijf, zijn sociale kanalen een van de populairste manieren om een merkimago op te bouwen. Nog belangrijker is een functieomschrijving. Het kan de eerste keer zijn dat iemand ooit van u heeft gehoord – vooral als u zich in de wereld van B2B bevindt. Het moet dus het verhaal vertellen van wat uw bedrijf doet en, nog belangrijker, waarom het dat doet. Mensen vinden het veel gemakkelijker om zichzelf in een bedrijf te zien werken als er een duidelijke missie is waar ze deel van kunnen uitmaken.

2. Gebruik geweldige technische stapels

Ontwikkelaars doen het niet alleen voor het geld, en hoewel het belangrijk is, moet je ze ook geïnteresseerd en betrokken houden bij het werk dat ze doen. Het is duidelijk dat u niet zomaar kunt besluiten om de technologie die u in een opwelling hebt ontwikkeld te veranderen, maar wat u wel kunt doen is op de hoogte blijven van opkomende technologieën die u in de toekomst mogelijk in uw bedrijf kunt integreren. Geen enkele zichzelf respecterende ontwikkelaar wil werken op verouderde platforms, dus maak hier een focus van.

3. Plan de ontwikkeling van medewerkers

Wat veel bedrijven missen, is de strategische manier om personeel op de langere termijn aan te trekken en te behouden. Vooruit kijken naar waar uw bedrijf naartoe gaat en wie u nodig heeft om die reis te ondersteunen, is van cruciaal belang. Als u aan iemand laat zien dat u een pad voor hem of haar hebt uitgestippeld – dat niet in steen gebeiteld is, maar wel loonsverhogingen, meer verantwoordelijkheden en nieuwe mogelijkheden om te leren biedt – dan zal dat een grote rol spelen in het helpen van uw baan om te concurreren tussen degenen die alleen maar draaien om contant geld en thuiswerken.

4. Verbreed uw netwerk

Als het lijkt alsof iedereen naar wie je kijkt een tekort aan getalenteerde ontwikkelaars heeft waarmee je contact kunt opnemen, dan moet je misschien verder kijken. Niet alleen voor een groter netwerk, maar ook om die zoekkracht te geven aan recruiters die echt weten wat je zoekt. HirePort brengt u in contact met een breed scala aan bekwame, niche-recruiters, die u vrijwel alles kunnen vinden waarnaar u op zoek bent.

5. Salaris

We kunnen de olifant in de kamer niet negeren. De salarissen voor ontwikkelaars zijn de afgelopen jaren enorm gestegen omdat het zo moeilijk was om getalenteerde mensen te werven en te behouden. Alle andere tips die we hebben genoemd, tellen niet veel mee als je salaris niet op zijn minst competitief is. Houd de vacatures van uw concurrent en de bredere markt in de gaten om erachter te komen wat u moet betalen. Vergeet ook nooit uw bestaande personeel, zij zullen niet erg blij zijn als u een nieuwe starter 20% meer betaalt dan zij verdienen, alleen maar omdat u ze drie jaar geleden in dienst heeft genomen.

Is er iemand op die lijst die je nog niet goed genoeg hebt beoordeeld? Zonder de juiste setting en technieken zal het werven van ontwikkelaars in de nabije toekomst moeilijk worden.

Wilt u uw recruiternetwerk verbreden? Huurpoort is de beste plaats om te beginnen.