Een keerpunt in acquisitie: de HirePort-omleidingsservice

bijgewerkt op 18 december 2023

Het is een bekend fenomeen: de ondraaglijke stroom telefoontjes van recruiters die jou de perfecte kandidaat proberen te verkopen. Voor veel bedrijven, waaronder BridgeFund, werd dit al snel een bron van frustratie. Maar gelukkig waaide er een frisse wind door de acquisitie: de redirectservice.

Bij BridgeFund benaderden ze het traditionele proces van headhunters en draaiden het om.

Onderaan elke vacature staat nu: “Heb je de juiste kandidaat? Lever het aan via Hireport. U hoeft ons dus niet te bellen!” Een duidelijke verklaring. Bel ons niet, wij bellen u.

Lotte van BridgeFund deelt haar ervaring met de redirectservice van HirePort: “Als een recruiter om acquisitie vraagt, verwijs ik hem eenvoudig door naar de vacature. Als ze willen samenwerken dan kan dat mooi via HirePort.

Ik begrijp het wel als je als recruiter een instappunt probeert te vinden.” Vaak zijn het junior recruiters die een paar kpi's binnen krijgen en de missie: get it done.

Met de service van HirePort zijn feesten welkom, maar dan via de route van Hireport. Zij leveren op gestructureerde wijze kandidaten via recruiters.

Honderden kopjes koffie

Natuurlijk is het begrijpelijk dat bedrijven externe hulp nodig hebben om vacatures in te vullen. Maar de traditionele aanpak is niet altijd efficiënt geweest.

Het ontvangen van honderden verkoopgesprekken, vaak zonder resultaat, kost gewoon te veel tijd en frustratie.

Dat is waar de omleidingsservice van HirePort in beeld komt. Nu is het proces gestructureerd en efficiënt.

Lotte benadrukt de voordelen: “Het werkt voor bedrijven omdat ze niet alle bureaus zelf kunnen inhuren. En voor recruiters werkt het ook omdat het niet haalbaar is om honderden telefoontjes en kopjes koffie op een dag te doen. Zo weten ze waar ze aan toe zijn.”

De Hireport-omleidingsdiensten hebben niet alleen de manier veranderd waarop BridgeFund met recruiters omgaat. Het heeft het potentieel om de wereld van acquisitie te veranderen en te optimaliseren. Het is een win-winsituatie voor zowel bedrijven als recruiters waarbij gestructureerd werken en effectieve communicatie centraal staan.

Hoe het werkt.

Het is supereenvoudig:

  1. Klanten van Hireport plaatsen een eenvoudige link bij hun vacatures.

2. Wervingsbureaus die kandidaten willen voorstellen, kunnen via deze link inloggen op het wervingsbureauportaal en vervolgens hun kandidaat voorstellen.

3. Die kandidaten komen vervolgens netjes in jouw ATS terecht. Geen zorgen over voorwaarden en onderhandelingen, want dat regelt u automatisch via Hireport.

4. Gewoon kiezen en kiezen.

Benieuwd wat HirePort voor u kan betekenen? Vraag om een demo.