Het complexe landschap van werving vereenvoudigen

bijgewerkt op 2 augustus 2023

Laten we het even hebben over externe werving. Ken je dat gevoel wanneer je een puzzel van duizend stukjes probeert in elkaar te zetten en je dat ene stukje dat je nodig hebt niet kunt vinden? Zo voelt het vaak in de wereld van recruitmentbureaus. Er is een web van talentleveranciers en recruiters die je moet doorzoeken, die allemaal hun eigen unieke sterke en zwakke punten met zich meebrengen. Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg.

En dat is nog niet eens de helft. Zodra je het juiste talent hebt gevonden, komt het beheren van die relaties aan de orde. Het is genoeg om zelfs de meest doorgewinterde HR-manager de haren uit het hoofd te laten trekken.

Aansturen van talentleveranciers

Betreed de scène, HirePort. Oorspronkelijk draaide het allemaal om het vinden en beheren van nieuwe talentleveranciers, maar nu is het net uw eigen managementassistent, die ook uw bestaande wervingsbureaus beheert.

Denk eens aan al die ingewikkelde processen en eindeloze labyrinten waarin je verdwaalt als je op jacht bent naar talent. Stel je nu eens voor dat je een GPS hebt die je er doorheen leidt. Dat is wat wij bouwen.

Het kredietsysteem

Maar wacht, het wordt nog beter. HirePort heeft een uniek creditsysteem dat een gamechanger is voor rekrutering. Elke keer dat een recruiter of een bureau een kandidaat voorstelt, verliezen ze een krediet. Maar hier is de twist: als de kandidaat een sollicitatiegesprek krijgt, verdient hij of zij dat krediet terug. Het is als een leuk spel dat de indiening van de beste van de beste kandidaten aanmoedigt. Meer inzendingen van topkwaliteit betekenen meer sollicitatiegesprekken en betere aanwervingen, en wie wil dat niet?

Netwerk van talentleveranciers

Bovendien is het allemaal met elkaar verbonden. HirePort integreert met een breed netwerk van talentleveranciers om een diepe pool van potentiële kandidaten te garanderen. Je krijgt een uitgebreid overzicht van alle kandidaten, waarom ze geschikt zijn en eventuele aantekeningen die de recruiter heeft gemaakt – en dat allemaal op één plek.

Zeg dus vaarwel tegen redundantie en hallo tegen een gestroomlijnd, tijdbesparend proces.

Kwaliteitscontrole

Je denkt misschien: “Oké, dat klinkt geweldig, maar hoe houden ze dit systeem schoon? Wat weerhoudt wervingsbureaus ervan om alleen maar CV’s te spammen?” Dat is waar het HirePort-kredietsysteem opnieuw uitblinkt. Door verschillende puntwaarden aan verschillende vacatures te koppelen, zorgt het ervoor dat recruiters goed nadenken over de kandidaten die zij voorstellen. Het is als een kwaliteitscontrolesysteem dat roekeloze inzendingen elimineert en een omgeving bevordert die gericht is op kwaliteit boven kwantiteit.

AI komt eraan

En er is meer. AI wordt steeds meer betrokken bij werving en helpt de sterke en zwakke punten van kandidaten onder de aandacht te brengen. Maar HirePort begrijpt het belang van de menselijke maat. Het is als een perfecte mix van technologie en menselijkheid.

Luisteren naar onze partners

De ontwikkeling van HirePort stopt nooit omdat we voortdurend kijken naar feedback en data. Aanvankelijk dachten we dat een strikte, stapsgewijze aanpak het beste zou zijn, maar feedback van gebruikers leidde tot meer flexibiliteit. We houden ervan dat gebruikers samen met ons het platform vormgeven.

Kortom, HirePort is als een probleemoplosser voor externe werving. Het doorbreekt de verwarring bij het managen van talentleveranciers en maakt het rekruteringsproces efficiënter. Hierdoor kunt u zich concentreren op het einddoel: het vinden van het beste talent.

Wilt u weten hoe HirePort u kan helpen met uw einddoel? Neem contact met ons op en ontdek het.