Top 5 podcasts waar recruiters naar moeten luisteren

bijgewerkt op 10 november 2021

Of u nu onderweg bent, aan het sporten bent, autorijdt of gewoon de afwas doet, u kunt nog steeds leren. Het valt niet te ontkennen dat recruitment een dynamische sector is. Nu de arbeidswereld voortdurend evolueert, er voortdurend nieuwe technologie wordt ontwikkeld en nieuwe generaties onze kijk op werk volledig veranderen, zou voortdurend leren een essentieel onderdeel moeten zijn van het leven van elke recruiter. Voeg daar de focus op tech-rekrutering aan toe en je hebt een nog spannendere en snellere, steeds veranderende sector. Nu we de impact van ‘de Grote Berusting’ over de wereld zien verspreiden, hebben we een duidelijke indicatie van hoe snel de zaken veranderen. Podcasts zijn een van de gemakkelijkste, snelste, gratis en meestal vermakelijke manieren om up-to-date te blijven en ervoor te zorgen dat uw rekruteringsstrategieën altijd evolueren en relevant zijn. Ze zijn gemakkelijk te consumeren en gemakkelijk te integreren in uw dagelijks leven, omdat u er vrijwel overal naar kunt luisteren. Dit zijn onze top 5 podcasts voor recruiters:

Toekomst rekruteren

Als je focus ligt op nieuwe trends leren en ervoor zorgen dat u alle veranderingen in de rekrutering voor bent, Matt Alder's Recruitment Future is een geweldige plek om te beginnen. Hij brengt twee afleveringen per week uit met een nieuwe gast en, zoals de naam al aangeeft, richten hun gesprekken zich op de toekomst van rekrutering. Afleveringen duren ongeveer 20 – 30 minuten, dus het is perfect voor een snelle dosis nieuwe informatie.

De Recruitment Rollercoaster-podcast

Hoewel de veranderende sector de werving dynamisch maakt, kent de feitelijke rol van een recruiter ook voortdurend ups en downs. Uiteindelijk zijn de belangrijkste invloeden op ons werk mensen – en zij zijn onvoorspelbaar en hebben de neiging voortdurend wilde kaarten naar ons te gooien. Deze ups en downs zijn spannend en kunnen veel vreugde maar ook veel uitdagingen met zich meebrengen. Hishem Azzouz richtte zich oorspronkelijk op die achtbaan en creëert iets waar je je in kunt vinden. Vooral werken als freelancer, Het is verfrissend om eerlijke en rauwe verhalen van andere recruiters te horen en kan u helpen deze beter te beheren. Eind 2020 werd de podcast omgedoopt tot The Recruitment Mentors, waarbij de focus verschoof naar een meer mentoraanpak, maar de rauwe en eerlijke verhalen over het dagelijkse leven van recruiters behouden bleven.

Slate werkt

Deze podcast is een beetje anders dan de anderen op deze lijst. Het richt zich niet specifiek op werving, maar eerder op diepgaande informatie over wat mensen in specifieke functies dagelijks doen. Als recruiters moeten we een breed inzicht hebben in veel verschillende banen en carrièrepaden. Deze podcast is een gemakkelijke manier om meer te leren over de dagelijkse verantwoordelijkheden en ervaringen van mensen in specifieke rollen. De soorten rollen variëren behoorlijk, maar omdat er al 331 afleveringen zijn uitgebracht en de titels van de afleveringen duidelijk maken waar ze zich op concentreren, is het gemakkelijk om de afleveringen te kiezen waarin je geïnteresseerd bent.

HBR Ideacast

Als recruiter heb je waarschijnlijk meerdere artikelen van Harvard Business Review gelezen. Als dat niet het geval is, is het weer een geweldige informatiebron over de veranderingen die de werving en de zakenwereld als geheel beïnvloeden. HBR Ideacast is in wezen de podcastversie van Harvard Business Review en het beschikt over toonaangevende experts in de sector. Er is een breed scala aan onderwerpen waaruit u kunt kiezen, waarbij werving een populair onderwerp is. Ze hebben meer dan 650 afleveringen uitgebracht die ook ongeveer 20 – 30 minuten duren.

Werving onderweg

Snelle, informatieve, praktische tips en trucs en dagelijks uitgebracht. Omdat de meeste van deze afleveringen minder dan 15 minuten duren, is het een geweldige hulpbron die u aan uw dagelijkse routine kunt toevoegen. Het biedt eenvoudig te implementeren tips en tools en uiteraard updates over de laatste trends op het gebied van recruitment. Het is begrijpelijk dat 15 minuten soms niet voldoende is om diep in een onderwerp te duiken, maar het is de perfecte bron om toegang te krijgen tot nieuwe informatie en u ideeën te geven over wat goed is om zelf meer over te leren.

De vijf bovenstaande podcasts bieden een geweldige mix van informatie, variërend van marktleiders tot praktijkervaringen van gewone mensen. In de snel veranderende technologie-industrie en nu ze zich midden in de Grote Resignatie bevinden, voelen veel recruiters de toegenomen werkdruk op hen afkomen. Gemakkelijk, snel en gratis leren zijn de ideale hulpmiddelen en podcasts zijn de voorlopers in het verlenen van toegang daartoe.